Piercing

Aftercare

Guide

Nu de piercing geplaatst is, is het heel belangrijk om infecties te voorkomen tijdens het genezingsproces. De plek waar de piercing is geplaatst, is namelijk een open wonde en dus erg kwetsbaar voor bacteriën en infecties. De huid rondom je piercing kan direct na het piercen rood worden en flink opzwellen.

Dit is normaal en zal dan ook snel verdwijnen. Neem zeker contact op met ons of met de huisarts als je je zorgen maakt over de genezing als:

● Je binnen een paar dagen na het plaatsen van de piercing ziek wordt of koorts krijgt, en de zone van de piercing heel pijnlijk aanvoelt.
● Lichamelijke klachten zoals jeuk en roodheid binnen 48 uur na het zetten niet zijn afgenomen.
● Je de piercing wilt verwijderen tijdens het genezingsproces (bijvoorbeeld vanwege klachten of uitgroei- of afstotingsverschijnselen).

De genezingstijd verschilt niet alleen per piercing maar ook per persoon. Zo duurt de genezing van een piercing minimaal 3 tot maximaal 9 maanden. Dit heeft alles te maken met de weerstand van uw lichaam en de plaats van de piercing. Uw algehele gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij ook een belangrijke rol.

Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingsperiode van de piercing absoluut noodzakelijk.Na het plaatsen van een piercing is het normaal dat de plek rood wordt en een beetje gaat zwellen. Bij de meeste piercings is het daarom noodzakelijk om in eerste instantie meteen groter staafje te piercen. Als de zwelling verdwenen is en de piercing genezen is, kan dat staafje door ons verwisseld worden naar een korter staafje. Dit kan pas na 2 maand en is belangrijk voor het eindresultaat van je piercing.

Heb je verder vragen? Dan mag je ons altijd telefonisch of via onze socials contacteren!

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.