Een paar vragen, een paar antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over tattoos en piercings bij Scorpio, waar onze professionele experts streven naar het wegnemen van eventuele zorgen en het bieden van een geruststellende ervaring.
Hoe moet ik een afspraak maken?

Je kan ons hiervoor contacteren via het formulier op de website, via social media, telefonisch, whatsapp of gewoon in 1 van onze studio’s. Vermeld zeker in welke studio je graag een afspraak wilt maken.

Hoe gaan jullie te werk?

Bij het maken van de afspraak is het belangrijk om mee te delen welk type tattoo, op welke plaats en hoe groot je de tattoo graag zou hebben. Zo kan onze shopmanager een correcte inschatting maken van hoeveel tijd we moeten voorzien in de agenda van onze artiest, en om een correcte prijsschatting te maken. Dit doe je best door ons een voorbeeldje te sturen.

De dag van de afspraak kom je naar de studio waar je met de artiest samen aan de slag gaat. Hij/zij zal een ontwerp volledig op maat maken naar jouw wensen. Het voordeel hiervan is dat jij meteen feedback kan geven aan de artiest en dat de artiest kan inspelen op jouw wensen en zo nodig direct de nodige aanpassingen kan doorvoeren. Wanneer het ontwerp helemaal klaar is, en het wordt door jou goedgekeurd, zal de artiest de tattoo plaatsen.

Kan ik mijn ontwerp op voorhand krijgen?

Neen, wij maken geen ontwerpen op voorhand. Wij werken graag samen met de klant naar het eindresultaat. Wij maken samen het ontwerp zodat jij meteen feedback kan geven aan de artiest en de artiest kan inspelen op jouw wensen.
Wij nemen hier zeker de nodige tijd voor zodat je alle opties kan bekijken.

Kan ik met bancontact betalen?

Dat is zeker mogelijk.

Kan ik een cadeaubon kopen bij jullie?

Ja, dat kan! Onze cadeaubonnen zijn geldig in al onze studio's. De waarde van de bon kan je zelf kiezen. De bon is steeds 2 jaar geldig en kan je voor zowel tattoos, piercings, permanente make-up als voor onze juwelen gebruiken.

Hebben jullie een vaste prijslijst?

je vindt onze prijzen hier.

Mag ik iemand meebrengen naar mijn afspraak?

Dat kan zeker. Probeer het te beperken tot 1 persoon, om drukte in onze tattoo zones te vermijden, zodat onze artiesten ongestoord kunnen werken.

Plaatsen jullie tattoos onder de 18 jaar?

Indien je jonger bent dan 18 jaar, is er toestemming nodig van een ouder of voogd. Jouw ouder of voogd moet je de dag van de afspraak vergezellen en zal een toestemmingsformulier moeten invullen dat aantoont dat jij de tattoo mag laten plaatsen.

Plaatsen jullie piercings onder de 16 jaar?

Indien je jonger bent dan 16 jaar, is er toestemming nodig van een ouder of voogd. Jouw ouder of voogd moet je de dag van de afspraak vergezellen en zal een toestemmingsformulier moeten invullen dat aantoont dat jij de piercings mag laten plaatsen.

Hoe lang duurt het voor een tattoo genezen is? Hoe moet ik mijn tattoo verzorgen?

Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde plek afgedekt met een transparante "second skin" folie speciaal voor tattoos. De folie mag je minimaal 2 tot 3 dagen laten zitten. Na de eerste dag kan het lijken alsof je tattoo uitgelopen is. Dit is dus niet het geval, dit is een reactie van je huid om de huidcellen te gaan herstellen en dit bevordert uiteraard het genezingsproces. Als je de folie verwijdert, doe je dit best onder lauw water. Je mag je tattoo grondig wassen, uiteraard met propere handen. Wil je zeep gebruiken? Gebruik dan enkel zeepdie ontworpen is speciaal voor tattoos zoals de Carl & Johan Purifying Soap. Andere zepen bevatten meestal parfum, wat je tattoo aanzienlijk kan beschadigen. Na het wassen dep je de tattoo droog. Dit doe je best met een nieuwe handdoek om bacteriën te vermijden. Probeer niet te wrijven met de handdoek om beschadigingen te voorkomen. Zodra je tatoeage droog gedept is, is het tijd om te beginnen smeren met een zalf bestemd voor tattoos zoals de Carl & Johan Regenerating Cream.
Doe dit dagelijks 3 tot 5 keer. Het is de bedoeling dat je tatoeage nooit volledig "droog"staat. Belangrijk bij het smeren is dat je de zalf goed uitsmeert en geen dikke laag legt over de tattoo. De aftercare mag je ongeveer 3-4 weken gebruiken.
Is je aftercare langer geopend dan 6 maanden? Gooi deze dan onmiddellijk in de vuilnisbak. Deze mag je niet meer gebruiken. In het geval dat je dit wel doet, zou je tattoo er helemaal anders uitzien dan het originele resultaat. Je zal merken dat er na enkele dagen korstjes / velletjes komen op je tattoo. Hier mag je NIET aan trekken. Dit is een natuurlijke reactie van je huid en dit wil zeggen dat de tattoo aan het genezen is. Het kan zijn dat dit licht gaat jeuken, probeer er dan ook niet aan te krabben om beschadigingen te voorkomen.

Hoelang duurt het voor mijn piercing genezen is?
Hoe moet ik mijn piercing verzorgen?

Nu de piercing geplaatst is, is het heel belangrijk om infecties te voorkomen tijdens het genezingsproces. De plek waar de piercing is geplaatst, is namelijk een open wonde en dus erg kwetsbaar voor bacteriën en infecties. De huid rondom je piercing kan direct na hetpiercen rood worden en flink opzwellen. Dit is normaal en zal dan ook snel verdwijnen.

Neem zeker contact op met ons of met de huisarts als je je zorgen maakt over de genezing als: ●  Je hebt binnen een paar dagen na het plaatsen van de piercing ziek wordt of koorts krijgt, en de zone van de piercing heel pijnlijk aanvoelt. ●  Lichamelijke klachten zoals jeuk en roodheid binnen 48 uur na het zetten niet zijn afgenomen. ●  Je de piercing wilt verwijderen tijdens het genezingsproces (bijvoorbeeld vanwege klachten of uitgroei- of afstotingsverschijnselen).

De genezingstijd verschilt niet alleen per piercing maar ook per persoon. Zo duurt de genezing van een piercing minimaal 3 tot maximaal 9 maanden. Dit heeft alles te maken met de weerstand van uw lichaam en de plaats van de piercing. Uw algehele gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij ook een belangrijke rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingsperiode van de piercing absoluut noodzakelijk. Na het plaatsen van een piercing is het normaal dat de plek rood wordt en een beetje gaat zwellen. Bij de meeste piercings is het daarom noodzakelijk om in eerste instantie met een groter staafje te piercen. Als de zwelling verdwenen is en de piercing genezen is, kan dat staafje door ons verwisseld worden naar een korter staafje. Dit kan pas na 2 maanden en is belangrijk voor het eindresultaat van je piercing.

Kan je over een litteken tatoeëren?

Wij kunnen zeker tatoeëren over een litteken. Indien dit het geval is, kom je best eens langs in de studio dat onze shopmanager even kan kijken naar jouw litteken. Zo zijn wij zeker dat we hierover kunnen werken. Het litteken moet wel ouder zijn dan 6 maanden!

Ik ben zwanger, mag ik een tattoo plaatsen?

Indien je zwanger bent raden wij je af om een tattoo te plaatsen. Er is namelijk eenverhoogde gevoeligheid voor infecties, wat het genezingsproces van de tattoo niet positiefzal beïnvloeden.

Hoeveel kost mijn tattoo?

De prijs van een tattoo hangt af van drie verschillende aspecten.
1. de grootte van de tattoo 2. de plaatsing 3. de complexiteit

De prijs die de shopmanager meegeeft met de klant is altijd een schatting. Het is onmogelijk om een precieze prijs mee te delen. Onze artiesten stellen altijd verschillende groottes voor.Samen kies je het gepaste formaat. De prijs zal stijgen indien de tattoo groter is, de prijs zal dalen indien de tattoo kleiner geplaatst wordt.

Soms kiest een klant ervoor om de tattoo op een andere plaats te plaatsen dan voordien opgegeven. Dit kan zorgen dat de prijs gaat stijgen of dalen. Indien de tattoo veel details heeft, zal de artiest meer tijd nodig hebben om de tattoo te plaatsen.

Wat als ik niet naar mijn afspraak kan komen?

Het kan iedereen wel eens overkomen, je kan je afspraak niet nakomen. Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte, zo kunnen we jouw afspraak tijdig annuleren en eventueel verplaatsen. Annuleer je later dan 48 uur op voorhand, dan zal jouw voorschot niet teruggegeven worden.

Waar kan ik parkeren?

Knokke: Voor onze studio kan je een ondergrondse parking terugvinden waar je gemakkelijk kan parkeren.
Alfred Verweeplein 1, 8300 Knokke

Aalst: Parking hopmarkt (3 minuten van de studio).
Hopmarkt 52, 9300 Aalst

Mechelen: Hier kan u gewoon in de straat van de studio parkeren. Parking Bruul is ook op slechts 2 minuten van onze studio.

Kan ik met het openbaar vervoer komen?

Dat kan zeker! Al onze studio’s liggen 8 min wandelen van het station.