Tattoo

Aftercare

Guide

Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde plek afgedekt met een transparante "second skin" folie speciaal voor tattoos. De folie mag je minimaal 2 tot 3 dagen laten zitten. Na de eerste dag kan het lijken alsof je tattoo uitgelopen is. Dit is dus niet het geval, dit is een reactie van je huid om de huidcellen te gaan herstellen en dit bevordert uiteraard het genezingsproces.

Als je de folie verwijdert, doe je dit best onder lauw water. Je mag je tattoo grondig wassen, uiteraard met propere handen. Wil je zeep gebruiken? Gebruik dan enkel zeep die ontworpen is speciaal voor tattoos zoals de Carl & Johan Purifying Soap. Andere zepen bevatten meestal parfum, wat je tattoo aanzienlijk kan beschadigen. Na het wassen dep je de tattoo droog. Dit doe je best met een nieuwe handdoek om bacteriën te vermijden.

Probeer niet te wrijven met de handdoek om beschadigingen te voorkomen.

Zodra je tattoo droog gedept is, is het tijd om te beginnen smeren met een zalf bestemd voor tattoos zoals de Carl & Johan Regenerating Cream. Doe dit dagelijks 3 tot 5 keer. Het is de bedoeling dat je tatoeage nooit volledig "droog"staat. Belangrijk bij het smeren is dat je de zalf goed uitsmeert en geen dikke laag legt over de tattoo.

De aftercare mag je ongeveer 3-4 weken gebruiken. Is je aftercare langer geopend dan 6 maanden? Gooi deze dan onmiddellijk in de vuilnisbak. Deze mag je niet meer gebruiken. In het geval dat je dit wel doet, zou je tattoo er helemaal anders kunnen uitzien dan het originele resultaat. Je zal merken dat er na enkele dagen korstjes / velletjes komen op je tattoo. Hier mag je NIET aan trekken. Dit is een natuurlijke reactie van je huid en dit wil zeggen dat de tattoo aan het genezen is. Het kan zijn dat dit licht gaat jeuken, probeer er dan ook niet aan te krabben om beschadigingen te voorkomen.

Indien je deze stappen correct volgt, zou de tattoo perfect moeten genezen.

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.